Fisken vi bruger
Fisk i almindelighed
Verdens fisk er i dag udfordret af overfiskeri, forurening og klima ændinger.
Derfor skal vi nu være endnu mere opmærksomme på, hvor vores fisk kommer fra, hvordan de lever, hvad de spiser, hvordan de er fanget, bevarelsen af havbunden og ikke mindst transporten.
Det gør vi så godt vi kan og søger hele tiden nye og bedre veje.
Østersøen
Engang myldrede Østersøen med fisk, men nu er fiskeriet sat på pause, så havet kan komme sig.
Eksperter siger 30 år, hvis det overhovedet er realistisk.
Derfor bruger vi tid på at finde de bedste fisk der opfylder alle tænkelige krav.
Vi respektere sæsonerne og det håber vi at du er med på.
Silden
Den røgede sild er synonymet med lille Per, turister og sommer på Bornholm.
Millioner af vårsild kom til Østersøen får at yngle og spise sig store. stærke og fede.
Sildefangst i Østersøen er som sagt sat på pause og samtidig stiger temperaturen i resten af de Danske farvande.
Temperatur svingningerne gør at silden i øjeblikket er skrup forvirret og vi ikke længere kan sige præcist hvornår silde sæsonen er.
Det betyder at du som turist ikke altid kan få det lige som du plejer. Vi røger kun sild i højsæsonen og bruger ikke frosne sild fra året før.
Laksen på Aarsdale Røgeri
De siger sig selv, at vores færøske laks ikke er fyldt op med antibiotika, hormoner, soyabønner fra regnskoven eller andet mystisk foder.
Rent faktisk følger der også en ret unik historie med i halen på vores laks.